Lördagsvanor

P1000878Ingen lördag är den andra lik men det finns vissa återkommande fenomen. Det är vad jag intalar mig själv.

Morgonteve, långsamhet och sedan på med sköna, bekväma kläder innan jag ger mig ut. Möjligen hinner jag med en maskintvätt under förmiddagen. Jag åker alltid någonstans; en utflykt, strosar på stan eller i shoppingcentrum eller går ut i naturen. Därefter blir det en skön stund på ett fik med en kopp kaffe och kanske något gott tilltugg. Idag blev det en semla. Under fikat tar jag fram en bok eller block och penna. Men helt ärligt går en hel del tid åt att titta på folk. Människor intresserar mig och många beteenden förundrar. Idag blev det även några skraplotter till fikat. Ingen storvinst men jag fick åtminstone tillbaka pengarna.

Allt det som jag skjutit upp under veckan, väntar på mig när jag kommer hem på eftermiddagen: tvätt. blommor som vill ha vatten, kanske morgonens disk, mat som ska sorteras ut ur kylskåpet eller en glödlampa som behöver bytas.  Allt sådant som man inte vill göra en lördagseftermiddag. Det finns alltid något som behöver göras.

En kvällspromenad vill jag hinna med innan jag sätter mig framför teven och konstaterar att det inte finns något jag vill se. Men i soffan väntar en bok och det ger den avkoppling jag behöver.

Det är ungefär så har jag tror mina lördagar är. Ändå är det väldigt länge sedan jag fick uppleva denna lördagsrutin. Jag går på teater, bio, träffar vänner, går till Friskis och Svettis, skriver, målar och reser bort. Avbrotten är många. Idag blev det både en tur till biblioteket och sedan handling på stormarknad.

Kanske att jag lurar mig själv men jag är förnöjsam med mina lugna lördagsvanor. Sanna eller ej, med de gör mig gott.

 

2 tankar på “Lördagsvanor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.