Ledigheten har startat

Lyx. Måste medge att jag har det bra, eftersom jag har möjligheten att ta ledigt några dagar. Jag har dessutom möjligheten att resa bort. Jag har gett mig själv sex lediga dagar då jag bara ska sova, promenera, läsa och skriva. Det har börjat riktigt bra.

Började ledigheten tidigt på lördagen med att packa klart och via tåg och buss ta mig till Bromma Flygplats. Där hade jag gott om tid att njuta av semestern första kaffe, och få sitta i vimlet och läsa. En kort och bekväm flygtur tog mig sedan till Visby och det är här jag ska få min avkoppling. Att få bo på hotell några nätter, leva utan måsten och krav, är vad jag önskar mig mest just nu.

P1010057Lördagen var mest grå men jag lyckades få några minuter av solen. Jag strosade runt inne i Visby men så snart solen visade sig skyndade jag ner till strandpromenaden för en promenad. Att få gå längs vattnet är så rogivande. Vinden tar i och tar med sig alla tunga tankar. De flyger i väg och jag går lättare och lättare, nästa studsar fram. Även om det grå tog över efter en kort stund, så fick jag verkligen andas. Frisk och befriande luft.

P1010032Efter en timmes promenad var det fika dags och jag valde Café Amalia. Kaffe och en grillad smörgås. Och det var en av de godaste smörgåsarna jag någonsin ätit. Surdegsbröd, levain, var penslat med smakrik olja. Där fanns Chevré, kanel och chilli. Tallriken hade även en fräsch sallad och honung finnas ringlat över den grillade mackan. Den ena smaken efter den andra framhävdes och gav njutning. Flingsalt och nymalen peppar höjde salladen ytterligare. Mums.

Efter denna eftermiddag var det tänkt att ligga en stund på hotellrummet och läsa en bok. Jag somnade efter bara någon sida. Och jag sov så gott. Svårt att vakna men melodifestivalen på tv lockade. Och direkt efter den somnade jag så gott igen.

Den här avkopplingen som jag vill ge mig själv är inte bara en lyx, den är behövligt för att jag ska fungera som medmänniska och må gott. Nu ska jag ta vara på ledigheten på bästa sätt, låta den fortsätta lika bra som den börjat.

2 tankar på “Ledigheten har startat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.