Kostfunderingar

Frukt1Den senaste tiden har jag funderat en hel del över kosten. Det finns så många metoder, dieter och goda råd. Det är så mycket man ska eller borde. Eller?

Idag när jag fick jag lymfmassage fick jag även en del goda råd. Ett av dem löd: ”Om du bara tar bort kolhydrater och gluten så kommer du att må bra. Uteslut allt socker, pasta, ris, bröd mm så gör det stor skillnad”.

Det här har upptagit mina tankar resten av dagen.
För det första: ”bara” är i detta fall inte så lite. Jag tror i grunden på balanserad kost och har svårt att acceptera att jag måste utesluta något helt och hållet. Det kan naturligtvis variera från person till person men generellt sett ser jag inget fel i vanlig, naturlig mat.
För det andra: jag mår faktiskt bra. Jag har inget emot att må ännu bättre, men det är verkligen ingen fara med mig. Hälsokontroller visar i stort på mycket goda värden. Enda undantaget är vikten.
För det tredje: hur vet en kvinna som inte känner mig, vad som är bra för just mig. Vi är ju olika och allt kan inte passa alla. Vi har unika kroppar och unika behov.

Frukt3Den tredje aspekten är den jag klurar mest på ikväll. Hur ska jag ta reda på vad som är bäst för just min kropp? Vilka ledtrådar ska just jag leta efter? Det känns ju inte troligt att det skulle vara just den senaste trenden, det som tidningar skriver om eller det som just denna terapeut vurmar för. Det är förstås inget fel på alla dessa goda råd, tvärtom uppskattar jag att folk sprider information och tror på sin sak. Men frågan kvarstår; hur ska jag veta vad som är bäst för just min kropp? Måste jag verkligen prova mig fram?

Just nu har jag inte svaret. Men jag ska hitta det.

Annonser

4 tankar om “Kostfunderingar

  1. Jag tror att det är viktigt att prova sig fram. Just nu är det stort fokus på kolhydrater och man glömmer bort alla fantastiskt bra kolhydrater som finns i alla grönsaker och i frukt och jämför det med socker. Jag mår mycket bättre sedan jag valde bort gluten ur kosten, mest för att det är lätt att överäta pasta och bröd.
    Jag tror att jag testat alla sätt som finns att äta på senaste 25 åren men nu verkar jag ha hittat rätt 🙂
    Livet handlar inte om att fokusera på vad man ska undvika utan vad man ska ersätta saker och ting med.
    Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.