Att hitta tillbaka

Det har varit svårt att hitta tillbaka till träningen. Jag minns inte längre hur avbrottet startade. Vet bara att för mycket annat har lockat den senaste tiden. Jag har inte funnit någon träningsro, ingen lust heller. Dagarna har gått. Jag har bokat pass och bokat av. Jag har bokat de pass jag tror att jag behöver, bokat enligt min plan. Innerst inne har jag nog anat att de inte skulle bli av. Ändå har jag hela tiden haft ambitionen, men bokat av i sista stund.

Igår gjorde jag något helt annat. Efter den berikade promenaden bokade jag av det pass jag planerat att besöka, och jag bokade in ett helt annat pass, som inte alls fanns i min plan. Jag valde helt enkelt ett pass jag kände lust inför.

Med näsan mot solen blev det en skön promenad under förmiddagen, och jag tog mig till en av Friskis & Svettis anläggningar som jag sällan besöker. Stegen var studsande och fyllda med längtan. Omväxling förnöjer och passet som jag genomförde kallar Friskis för Flex soft. Det är ett ganska lugnt pass med fokus på rörlighet. Jag fick tänja, stretcha och sträcka. Det var otroligt skönt. Att få svänga på kroppen och sträcka ut mig kändes välbehövligt. Jag fick känna att kroppen fungerar och känna vilka kroppsdelar som behöver mer omsorg.

Denna träningsform ger inte konditionsträning, men den känns välgörande på många andra sätt. Det är ett bra komplement till promenaderna. Framförallt blev träningen genomförd och det är ju det viktigaste.

Det var så skönt att få längta till ett pass. Det var visserligen inte som jag tänkt mig, det var faktiskt granska trist, men väldigt nyttigt för mig. Så enkelt det var att komma igång igen. Och så skönt!

8 tankar på “Att hitta tillbaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.