Nysnö – nystart

I morse vaknade jag till ljudet av en snöplog som drog fram längs gångbanan utanför fönstret. Det dova ljudet, blinkandet, det brummande och skrapande ljudet som säger att vintern är här igen. Igenkännande ljud som hälsar vintern välkommen.

Tallinn7Var ute ovanligt tidigt och såg de gula västarna, männen som skottar, skrapar och sandar trappor och stigar. Det jag såg var entreprenörsanda. Männen såg ovana ut i området, kläderna var nya med tydliga veck och västarna gnistrade i gult och silvrigt reflex. De gick verkligen in för sin uppgift och gjorde så fint. Målmedvetenhet med inslag av iver.

Min gissning är att de nyss fått detta uppdrag, nytt kontrakt för säsongen. Och nu är de igång! Arbetsledaren gick med karta och papper och prickade av, han höll koll på läget. Det såg ut som att vinter var början på något nytt. Det som för mig var nysnö, var en nystart för dessa killar.

Välkommen vintern! Killarna i de gula västarna tar hand om dig. De tänker på min säkerhet. Jag kan tryggt ägna mig åt att njuta av vinterns skönhet. Ta vara på den nya tiden. Kanske finns ett mått av nystart även för mig!

1 tanke på “Nysnö – nystart

  1. Pingback: Stolta skottare | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.