Planerar och skapar frihet

Veckan framför mig ser rätt intensiv ut. Någon resan, olika typer av möten och flera kvällsaktiviteter. Många måsten, mycket kul men det krävs att jag även får inte lite tid för mig själv. Och det gör jag nu. Planerar och försöker hitta balans.

Jag har bestämt mig för tre träningspass per vecka. Varken mer eller mindre. Denna vecka ska det ske torsdag, lördag och söndag. Nu har jag bokat mina pass på Friskis &Svettis. Klart. Nu behöver jag inte ägna mer tid att fundera över träningen. Det kanske låter självklart men för mig är det en utmaning, att inte boka om, kanske hitta ett ännu roligare pass, kanske boka av. Den frestelsen ska jag motstå. Tre pass per vecka, varken mer eller mindre, så ska det bli. Men då räknar jag förstås inte promenader. Att traska är nödvändigt, alla veckans dagar.

Planerar även in tid för att skriva. Att komma hem, ta en promenad och sedan skriva en stund är skönt, något jag hoppas ska bli en vana. Den här veckan blir det lite knepigt, men till helgen kommer jag kunna skriva desto mer. Det är något jag verkligen ser fram emot. Att skriva regelbundet är en nödvändighet för att något av mina skrivprojekt ska bli klart. Och något ska bli klart. Med god planering ska det gå. Den planeringen ska jag göra i helgen.

Planering är mitt sätt att skapa frihet. Planeringen ger mig tid för att göra det jag vill, men även tid för att göra annat eller ingenting alls. När jag skrivit klart detta är det tid att koppla av. Bästa tiden för goda tankar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.