Höstpromenad

Listan, över saker att göra i helgen, ligger fortfarande orörd. Den kan nog ligga där ett tag till, tycker jag. Helgen har ju varit underbar: blå himmel, värmande sol, klar luft, färgsprakande natur, höstfriska dofter och dämpade ljud. Dessa dagar har varit som små underverk och det vill jag leva i.

När jag äntligen vaknade idag, drog jag på varma träningskläder och stoppade fickorna fulla av näsdukar och halstabletter. Lusten att få vara ute och promenera var så oemotståndligt stark. Sådan lust ska bejakas, när möjlighet finns. Det kanske inte var det bästa för min fysiska hälsa, men det gjorde under för den mentala. I sakta mak promenerade jag bort från storstadsstress mot naturligt lugn. Jag gick, funderade, filosoferade, dagdrömde och det betyder mycket. Rosslande och tung andning kan komineras med känslan att må bra. För det var så det kändes med näsan mot solen och blicken vilandes på glittrande löv som singlade ner mot marken. Harmoni mellan hostattacker.

När jag närmade mig staden igen, mådde jag bättre än på länge även om lugnet påverkas av trafik och ryckig rytm. Men det finns ett lugn inom mig, det ska jag vårda. Det finns även en lycka av att ha varit helt i nuet, omsluten av värmande sol och singlande löv, utan att tänka på annat än att bara finnas där, att leva. Hösten mer mig harmoni, och den här helgen har det varit tydligare än någonsin.

P1000839(1)

4 tankar på “Höstpromenad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.