From Sammy with Love

”From Sammy with Love” spelas på Stockholms stadsteater med Karl Dyall och Rennie Mirro på scenen. Med på scen finns även musiker. Jonna Nordenskiöld står för manus och regi. Trots att jag såg föreställningen en klar fredagskväll, så vet jag inte hur jag ska kategorisera den men det jag såg var bra. Kanske var det en dansföreställning, ett personligt porträtt, en personlig beundran, en dokumentär eller så var det helt enkelt en fin föreställning.

Dansen är häpnadsväckande bra, musiken och sången bedårande och inte alls dominerande men det är de personliga historierna som berör. Historierna och reflektionerna ger föreställningen en djupare dimension och gör den till så mycket mer än fredagsunderhållning. Det är en mycket skickligt skriven och välkomponerad föreställning.

Till stämningen ska tilläggas att det knappast var en ”vanlig” teaterpublik som satt i salongen. Damerna, medelåldern var långt ifrån ungdomlig, ville gärna fotografera och att stänga av sina telefoner var tydligen inte så självklart. Det ringde och blippade av sms, däremot var det svårt att få publiken att klappa med i musiken. En äldre herre var tydligen tvungen att lämna sin plats på första raden och när jag gick tillbaka tog han vägen över scenen (hur naturligt som helst).

För mig var det således en annorlunda föreställning på många sätt. Varm, vemod, vacker och den är väl värd de stående ovationer som den fick. Jag har full förståelse för att den flyttar upp på stora scen. Det kommer att ge glädje till många.

Annons

3 tankar på “From Sammy with Love

  1. Hahaha ja den där gubben på scenen… Kom på att nån kanske bloggat om föreställningen och hittade denna. Det var mycket action på publiken den dagen. Minns att jag för en sekund blev rädd att gubben var nåt psykfall som skulle ge sig in i pjäsen.Hade kanske varit underhållande iofs Kul att du tyckte om pjäsen. Med vänlig hälsning, Joel(Leder orkestern)

  2. Pingback: Sammy Davis Jr | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.