Intervallträning

Tisdagen var en dag för utmaning. Indoor Walking har blivit en favorit i Friskis&Svettis utbud. Jag är nog egentligen på bas-nivå men tränar på medel-nivå ibland för att det är kul. Av någon oklar anledning ville jag även testa intervallträning, vilket känns lite mer än vad mina ben klarar av. Men där stod jag.

Vi var bara sex personer på passet och det ger en viss press. Passet var relativt nytt, även för ledaren. På så sätt var vi alla lite ovana och vi visste inte riktigt vad som väntade. Det var nog bra. Det var tufft. Riktigt tufft. Jag fattar inte att jag orkade. Men när ledaren peppar så tar jag i, vill inte ge upp. Intervallen var olika långa men med trötta ben så kändes de extremt långa. Aldrig tidigare har en minut känts så lång.

Efter passet satt jag halvt frånvarande i omklädningsrummet med darrande ben. Jag var verkligen helt slut, mådde lite illa. Jag missade att tacka ledaren för ett bra pass, hade enbart fokus på att dricka vatten. Återhämtningen tog tid. Men idag har jag inte haft någon träningsvärk, så jag förutsätter att träningen var givande. Och nu ser jag redan fram emot nästa träningstillfälle. Jag vill ju gärna förbättra mig.

4 tankar på “Intervallträning

 1. Wow, du gjorde det! Strongt! Vi kanske ses på det där passet någon annan tisdag? Gissar att det är en snabb väg till förbättrad form.
  Jag hade tänkt prova nyheten grundfys idag, men var för spak efter ett tandläkarbesök. Hoppas få till det senare i höst. Av beskrivningen låter det som snäll och långsam cirkelfys, dvs något jag faktiskt kunde våga mig iväg till.

  • Jag var på IW medelpass idag och det kändes relativt lätt jämfört med hur det kändes på intervall-passet. Det gäller väl att utmana sig själv och det ger resultat. Jag är också lite nyfiken på grundfys, det låter som en vettig träningsform. Men tiden ska räcka till många pass nu.

   • I alla fall en fantastisk bieffekt att medelpasset plötsligt kändes så mycket lättare. Tala om att flytta upp ribban! Du lär garanterat få en fantastisk träningshöst.
    Jag gör ett nytt försök med IW intervall på tisdag. Ses vi där tro?

   • Jag är tyvärr upptagen på tisdag, dessutom dubbelbokad, så jag missar tyvärr dig då. Jag är mer peppad än någonsin för en bra träningshöst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.