Strosa i stan

Förra helgen tillbringade jag i ett somrigt och välkomnande Göteborg. Jag reste dit men massor av planer och ambitioner för helgen, men ganska snart bestämde jag med för att ta vara på nuet.

Jag gillar Göteborg och gör gärna ett besök någon gång per år. Jag gillar utbudet av muséer, caféer och jag gillar att det finns parker som känns naturliga att använda. Det lockar. Jag har hittat ett antal favoritbutiker som jag alltid besöker. Däremot har jag inget favorithotell, så jag väljer efter bästa erbjudande.

Fika1(1)Redan när jag lämnat allt bagage på hotellet och skyndat till en av favoritbutikerna men utan att hittat något, tog jag den första kaffepausen. Det är så skönt att bara få sitta ner en stund, se på folk, skriva ner några meningar i anteckningsblocket eller att läsa några sidor i en bok. Helt utan måsten och tidspress. Jag kände att det vara så mitt Göteborgsesök skulle bli. Så där efter strosade jag runt, nötte gator och trottoarer som jag brukar när jag är i staden, och provade nya vägar. Satt en stund på en parkbänk och ett café och bara njöt. Mitt favoritcafé heter ”Le pain Francais” och det blev många sådan besök. De finns på flera ställer i Göteborg och alla är lika bra.

För att inte blev helt slö, såg jag till att genomföra minst en powerwalk om dagen, antingen som kvällspromenad eller som morgonpromenad. Det var härligt. Man får se en annan sida av en stad när man är ute och motionerar och det uppskattar jag. Däremot avstod jag från tivoli och annan underhållning. Lugnet var det jag behövde denna helg.

Fika 2(1)Troligen har jag aldrig gjort så lite under ett besök i en stad jag gillar, men det blev ett väldigt skönt besök. Avkopplande men ändå berikande. Och jag ser det som ett tecken på att jag verkligen lyckats varva ner under denna semester. Det gör mig gott.

Annons

2 tankar på “Strosa i stan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.