I blåbärsskogen

Härom dagen blev det en tur till blåbärsskogen. Ryggsäcken var välpackad och min rosa hink kändes trygg i handen. Jag gav mig, som så ofta ut på Järvafältet, som är min oas här i Stockholmsområdet.

ko(1)Vid Bögs gård hälsar djuren mig välkommen. Det tar således en viss tid innan jag ens når skogen eftersom jag vill snacka lite med får, kor och grisar som jag möte längs vägen. Det brukar var mycket folk här, det är populärt bland barnfamiljer, men denna gråa dag mitt i veckan fick jag nästan bara samsas med djuren om utrymmet.

I skogen strövar jag med stigar som utgångspunkt men ändå helt fritt. Jag känner mig trygg och harmonisk. Bråkar lite med myggen men annars njuter jag mest av luften, tystnaden och friheten. Jag andras, tittar upp mot trädtoppar, låter arma hänga längs kroppen och fyller mina lungor med friskhet. Jag kliver över stenar, fallna träd och ser naturens alla färger. Ibland ser jag även några bär. Och om bären ser riktigt goda ut, då plockar jag dem. Men det är timmarna i skogen som är det primära, det viktiga.

bär(1)Några timmar senare ser jag ner i hinken där botten precis täcks av tre smultron, några blåbär men främst av vildhallon. Kanske att det räcker till en frukost. Blåbären finns visserligen i skogen, men de är så små att jag tycker att de får vara kvar. Ryggsäcken är orörd men säcken och hinken känns som fina alibin för en dag i skogen. Jag hälsar glatt på andra svamp- och bärplockare. Vi har alla fått en riktigt fin dag i skogen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.