Träning och avkoppling

Minnena från förra veckans vistelse på Varbergs Kurort börja sjunka in allt mer i mig. Det var mycket träning men även mycket avkoppling.

Det träningspass som jag blev mest positiv överraskad över var ett pass som kallades muskelbalansering. Med hantlar tränade vi armar, rygg, bål på ett lugnt sätt utifrån det egna andetaget. Det var fantastiskt välgörande. Den formen av gym uppskattar jag verkligen. Även om musiken inte var peppig, kunde jag ta i rejält tack vare andningen och jag höll med glädje på under en längre tid. Ville verkligen att passen skulle vara längre. Det här är träning jag kan tänka mig att göra hemma.

Det värsta träningspasset hette något i stil med ”funktionell cirkelträning”. Det var den värsta träningsupplevelsen jag någonsin upplevet. Aldrig mer. Jag lovar att aldrig göra om det. Vi var i gymmet där ledaren lagt ut ett antal stationer i en cirkel, bland annat några stepbrädor, kettlebells, olika övningar vid trx-band, marklyft med en grunka jag inte minns namnet på. Det var meningen att det skulle vara 35 sekunders intervaller och sedan snabbt till nästa övning. Men det var svårt. Cirkeln var otydlig och vi missade att göra övningarna i rätt ordning, 35 sekunder var mellan 20 och 50 sekunder beroende på var ledaren hade sin uppmärksamhet, vi gjorde flera övningar helt fel vilket inte alls kändes bra i kroppen. Det fanns varken harmoni eller flyt i salen, enbart stress. Efteråt hade jag en grym träningsvärk som påverkade mig negativt i flera dagar. Nej, detta pass kommer jag aldrig mer att besöka.

Det gav dock er tid till avkoppling, exempelvis att läsa en stund i hängmatta.
Hängmattan(1)

2 tankar på “Träning och avkoppling

  1. Yes box, bio mitt i sommaren. Vi hade velat se filmen länge, men bor i en mindre ort så vi har ställt fått vänta då vi jobbar så olika 🙂 det bästa hade nog varit om ledaren visat hur man gör och haft några lättare övningar ist. Älskar Varberg btw ;)))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.