Qigong på stranden

Förra veckan var jag i Varberg och bodde på kurortshotellet. Det blev en fin vecka och med lite distans jag kan nu skriva om valda delar. Veckan var tänkt som nedvarvning och avkoppling men på något sätt hade jag fullt upp att göra under hela veckan.

En av höjdpunktern var ett träningspass som kallades ”Din stund” och som hölls nästan varje dag. Det var ett Qi Gong-pass, ganska enkelt men mycket välgörande. En riktigt bra start på dagen. En morgon stod jag ned fötterna nedborrade i sanden på stranden och såg ut över havet. Det var så härligt. Då mår man riktigt bra.

För många år sedan var jag mer inne på Qi Gong men har aldrig tränat det regelbundet. Nu blev jag rejält inspirerad igen. För mig betyder Qi Gong att jag får fart på delar av kroppen som kanske inte få så mycket uppmärksamhet som de borde. Och det betyder mycket mentalt. Det är en bra start på dagen, kanske även ett fint avslut på intensiv dag. Med mig hem har jag en DVD-skiva för att jag ska komma ihåg övningarna. Det är en bra start till en ny god vana.

2 tankar på “Qigong på stranden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.