Resa – the Indian style

I helgen var det tid för resa. Inget äventyrligt utan en välplanerad resa där tåg, buss och taxi var bokat för ett säkert resande från dörr till dörr.

Det började mycket bra då pendeltåg gick i tid, jag var ute i god tid och hann med frukost på centralstationen innan tåget tog mig till Göteborg. Stockholm-Göteborg är ingen märkvärdig resa men av någon anledning var det inte möjligt att hålla tidtabellen. Tågvärden rapporterade några minuters försening, som snart blev fler och slutligen åt upp hela den transfertid jag hade i Göteborg. Tågvärden uppmanade dock att chansa på att hinna med bussen, men om man inte hann gick en annan buss en timme senare.

Jag sprang. Och eftersom jag satt längs bak i ett tåg med 14 vagnar så det var långt att bara ta sig in till stationen. Och himlen öppnade sig och jag sprang med alla packning i händerna i hällregn. (Nästa gång ska jag ha ryggsäck eller väska med hjul). Och jag hann. Precis, men jag hann. Chauförren packade in mina väskor och jag klev ombord. Det var en ersättningsbuss då tåget inte gick, troligen banarbete. Alla i bussen hade biljett. Men ändå visade det sig att det inte fanns tillräckligt med sittplatser. En bussvärd meddelade att man inte få stå upp och åka bussen. Då var vi fyra utan plats. Två kvinnor blev erbjudna två extra säten längst fram. Jag och en man blev erbjudna att sitta i var sin trapp. Mannen tog trappan i mitten av bussen. Jag fick sitta längst fram, på golvet i mittgången. Ja, det är ett litet trappsteg där, men det var verkligen på golvet i mittgången. Finfin utsikt, där framme bredvid chauffören. En medpassagerare skrattade gott åt att jag skulle få åka ”The Indian-style”. Vi var alla lika förvånade över att det var möjligt på sträckan Göteborg-Varberg.

Nu har jag en mjuk rumpa och resan var bara en timme lång, så jag hade förutsättningar att klara den resa. Och under den stunden hann jag tänka mycket på säkerhet. Det finns inga säkerhetsbälten på golvet vilket annars rekommenderas. Jag undrade hur långt jag skulle flyga vid en krock. Men mest undrade jag hur många väskor jag skulle få i ryggen vid en kraftig inbromsning. Nu gick allt bra men det är tveksamt om jag någonsin kommer att välja att sitta på golvet i en buss igen.

Taxin var i alla fall trygg och tog mig till hotellet. Där sken solen upp och det var riktigt skönt med en eftermiddagspromenad. Skönt att få koppla av efter en stressande resa. Jag reser ju för avkoppling.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.