Underbara frihet

En helt fri lördag, utan planer, utan måsten men med strålande sol. Bara tanken är skön och verkligheten är desto bättre. Jag vaknade ovanligt lördagstidigt och drog på mig ett par sköna shorts och en tunn och ledig skjorta. Jympadojor på fötterna och det viktigaste lördagsprylarna packade jag ner i en ryggsäck. Ute på sköna äventyr.

Första stoppet blev Artipelag på Värmdö, en stor konsthall på en vacker plats. Jag hade aldrig varit där tidigare och slogs av charm och prakt när jag parkerade bilen. En skylt uppmanade till att gå strandpromenaden och det är verkligen en trevlig promenad i lummig natur och längs vattnet. Kort, plant underlag och härligt, vilket passade min onda fot. Väl framme vid anläggningen insåg jag att besök i konstutställningen inte passade min plånbok men en fika på den vackra terrassen passade fint. Knappast billigt med väldigt gott. Det var skönt att så sitta, mitt i allt det vackra, och läsa en bok tillsammans med kaffet. Det är livskvalitet.

Därefter for jag vidare till Gustafsberg, som ligger alldeles i närheten. Det blev besök i några butiker men ganska snart gick jag till favorit-caféet och köpte en smoothie vid namn PiggElin. Jag satt i en otroligt skön stol men utsikt över hamnen och fortsatte att läsa. Bättre än så här kan det inte bli. Trist att jag inte hade med mig en kamera för jag hade gärna visat skönheten.

På vägen hemåt gjorde jag ett kortstopp i Gudrun Sjödéns lagerbutik. Jag älskar att gå där och mysa. Denna gång fann jag inte mer än två sidensjalar men de kommer att passa fint i höst. Därefter kände jag för Hagaparken, men det var så trångt och trist på parkeringen att jag åkte därifrån. Tyvärr hade caféet på Överjärva gård stängt men det visade sig vara min lycka. Jag tog mig till Ulriksdals trädgårdscafé och det var verkligen mysigt. Åter satt jag i en skön stol, nu med kaffe och en läcker macka samt en ny bok då jag läst ut den tidigare.

Lusten styrde dagen och jag är så tacksam för att jag får uppleva sådana dagar. Tillslut hamnade jag på min egen balkong som i all sin enkelhet betyder total avkoppling för mig. Det är så här jag vill minnas sommaren. Och jag vill ha fler lustfyllda dagar där friheten är total.

Annons

3 tankar på “Underbara frihet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.