Afrikans dans på söder

Fortsatte min plan med att besöka olika träningsanläggningar. Idag var det dags för Friskis & Svettis Ringen vid Skanstull på Södermalm i Stockholm. Det var mitt första besök där och jag fick en positiv känsla. Lokalerna är fina och omklädningsrummet är rymligt. Jodå, en anläggning jag gärna kommer tillbaka till.

Passet som jag spetsat in mig på var Dans Afro, ett av mina favoritpass. Ett pass som är relativt fritt och dansas barfota. Tyvärr var kvällens pass rätt kass, enligt min smak. Det saknades harmoni. Det var ett annat upplägg än vad Friskis brukar ha, och det gjorde att det var svårt att känna igen sig. Ledaren lyckades inte dämpa ljuset och fick byta musik eftersom det lät så konstigt. Jag vet inte vad det var för fel, men den goda känslan uteblev.

I normala fall är detta inget problem, det är bara att kämpa, men ikväll fungerade det inte. Disharmonin gjorde att jag inte kände mig säker på var jag skulle sätta fötterna, stegen kändes inte naturliga och jag trampade fel flera gånger. Mina svaga anklar uppskattar inte detta. Högerfoten är nu rejält svullen och det känns inte alls bra.

Nu vilar foten i högläge och hoppas på snar bättring. Samtidigt letar jag efter bra övningar för svaga anklar. Det är högtid för specialträning.

6 tankar på “Afrikans dans på söder

    • Jo, Friskis betyder mycket för mig och i en storstad är utbudet helt fantastiskt. Men nu på sommaren är det skönt med uteträning i olika former.

    • Aj, aj, så ont jag har idag. Nej, jag har inte hittat något bra än men jag tror att jag ska kunna använda min gamla ”balansbrända”. Har ett svagt minne om att det stärkte bra. Qi gong är ett annat alternativ bland av mina gamla välgörare.

  1. Afro har jag varit med i på Actic. Första gången trodde jag att jag skulle smälla av. Inte hade jag trott att det skulle vara så rackarns jobbigt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.