Negativ stress

Det skulle ha blivit en skön söndagsmorgon, visserligen mycket att göra, men ändå en skön morgon med kaffe, lugn och ro. Det blev något helt annat.

En resa som bokades i mars, visade sig vara felaktig. Sent i natt uppdagade jag felet, då jag av nyfikenhet ville dubbelkolla vissa fakta. Jag kom till insikten att jag är inbokad på ett flyg som inte finns, i alla fall inte med den avgångstiden från den flygplatsen som står på min bekräftelse. Jag sköt upp problemet till denna vackra söndagsmorgon, då jag trodde att det fanns hjälp att få. Alldeles för fort går det dock upp för mig att jag behöver lösa detta själv. Det finns ingen hjälp att få. Resebyrå, flygbolag, partners till flygbolag har alla telefonsvarare som välkomnar mig tillbaka en annan dag. De som jag får tag vill inte ens se problemet utan hänvisar till att jag ska ringa senare. Jag blir hänvisad till telefontjänster som upphört och till ännu fler telefonsvarare.

Å ena sidan känner jag mig liten. Två timmar av telefonsamtal och ingen hjälp finns att få (dock väldigt glada röster i alla telefonsvarare). Men å andra sidan inser jag att jag måste lösa det på egen hand. Och jag kan lösa det. Jag löste det galant! Det blir eventuellt en extrakostnad, men det löser sig. Och vad är en extrakostnad jämfört med två timmars oerhörd stress en söndagsmorgon? För mig var detta ren negativ stress. Det kan jag vara utan, då den inte tillför något gott. Det har ett stort värde att hålla den negativa stressen borta. Denna stress hör inte hemma i mitt liv.

4 tankar på “Negativ stress

  1. Det låter irriterande… de flesta skulle nog ha morrat ihjäl sig. Skönt att du kunde fixa till det! (Och har du bokat den första resan med bankkort finns det ju försäkring på köpet som borde täcka).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.