Omedveten dröm

Mina fötter tar mig fram i livet. Jag gillar att gå, jogga och jag gillar att ha fast mark under fötterna. Men just nu gnager en lite tanke att man kanske även kan använda sig av pedaler. Det kanske även går att rulla fram i livet.

Förra helgens Vätternrunda gjorde sig påmind i diskussioner, media och i bloggar. Möjligen har det påverkat mig. Härom natten drömde jag om att jag cyklade och att det var riktigt kul. Jag susade fram på stigar i naturen. Det var visserligen bara en dröm, men den fanns kvar när jag vaknade, och känslan satt kvar hela dagen.

När jag kom hem på kvällen låg tidningen MåBra på hallmattan och väntade. Jag slöbläddrade och fastnade i ett fint reportage om en tjej som hittat träningsglädjen på cykeln. Hon har gått ner mycket i vikt och mår väldigt bra. Hennes berättelse är verkligt inspirerande och gick rakt in i mitt hjärta.

I eftermiddags var jag i ett köpcentrum. Helt plötsligt stod jag i sportaffärens cykelavdelning. Vad gjorde jag där? Nej, så här kan jag inte ha det. Jag är ingen cykelmänniska, det passar inte mig. Cykling har sällan varit min grej.

Men ändå? Försöker mitt undermedvetna säga något? Kan även jag hitta glädje på en sadel? Min rumpa ber mig avstå men tanken ber mig våga testa. Ska sova på saken och låta hjärtat föra mig fram till ett klokt beslut.

1 tanke på “Omedveten dröm

  1. Pingback: Joggingskor eller cykel? | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.