Dans Afro

Ljuset i lokalen är dämpad, luften är varm och det trummande ljudet omsluter oss. Friskis & Svettis Hornstull har Dans Afro på onsdagar och trots att det var mitt första besök, så är det något jag verkligen sett fram emot och längtat till.

Dans Afro är ett av mina favoritpass i Friskis & Svettis stora utbud. Jag tränade mer regelbundet för några år sedan. Tyvärr kan jag numera sällan delta, då schemat inte passar mig. Idag passade tiden alldeles utmärkt och det var med stor förväntan jag klev in i värmen och det unika Friskis-Afrikanska stämningen. Jag var lite orolig eftersom jag misstänkte att de andra tränat hela terminen och kan alla rörelser perfekt. Jag ställde mig längst bak för att inte vara i vägen och där stod jag med fler nybörjare.

Jag kände inte igen rörelserna men det var ändå hyfsat lätt att hänga med. Några rörelser avstod jag ifrån och det är okey enligt mig. Till största delen klarade jag passet alldeles galant och jag var precis lika genomsvett som de andra när vi var klara. Och framförallt hade jag verkligt roligt. Jag känner rytmen i kroppen och känner hur naturligt det är för kroppen att vilja röra på sig.

Dans afro tränas barfota och det ger en speciell närhet. Jag fick dock en påminnelse om att mina anklar är svaga och jag borde verkligen träna upp den innan jag skadar mig. Det ska jag göra någon annan dag. Ikväll ska jag bara njuta av känsla av ett bra träningspass.

Annons

2 tankar på “Dans Afro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.