Parkteatern – att förlora en tradition

Parkteatern i Stockholm har blivit en fin sommartradition. Att få se teater, alldeles gratis, ute i grönskan är en somrig upplevelse. Det är något som jag brukar se fram emot och som hör sommaren till.

Men tiderna ändras. Parkteatern breddar sitt utbud. De finns på fler platser och når fler personer. Men de förlorar mig. Bredden innebär att just teaterinslagen blir allt färre. Det finns gott om kultur, underhållning av olika slag men de pjäser som lockar mig, det utbudet blir allt mindre. Det är nog mest jag som förlorar min sommarteater.

I år får jag klara mig utan min parkteater. Det finns inget som lockar i programmet. Jag får acceptera att jag förlorar en fin tradition. Det känns lite sorgligt. Visst kliar det lite i fingrarna, att skriva och be dem byta namn till ”Parkunderhållning” eller ”Parkkultur”, namn som jag tycker passar bättre. För mig är ordet Parkteater missvisande och uppretande i detta sammanhang. Jag har dock inget att vinna på det. Istället får jag acceptera och vara tacksam för att teatrarna har visst utbud på sina inomhusscener även under sommaren. Det finns ju dessutom så mycket annat jag kan göra när det är sommar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.