Sommardans

En helt vanlig lördagskväll med sedvanlig usel tv-tablå, kändes sommardans som en perfekt kombination av motion och underhållning. Jag är ingen dansant person men jag finner någon form av glädje i att röra mig till musik. Genom åren har jag gått några buggkurser men eftersom jag så sällan tränar, har tekniken ingen chans att fastan ordentligt. Jag känner mig som en ständig nybörjare. Hursomhelst, när lusten föll in, letade jag på nätet och fann snabbt en kurs i sommardans. Mälarsalen står som arrangör och eftersom jag har goda erfarenheter av dem sedan tidigare, anmälde jag mig direkt.

Kursen började redan följande måndag och när det var dags att ta sig till Söder var lusten inte lika stor. Men kursen var betald och jag är för snål för att avstå. Med viss tveksamhet i fötterna begav jag mig till Münchenbryggeriet och ställde upp mig på led.

Sommardans visade sig vara en kurs i foxtrott och vals, varvid den sistnämnda dansen blev lite av en överraskning för mig. Jag hade tydligt slarvat när jag läst informationen. På dansgolvet blev det dock inget slarv utan jag följde nogsamt med i alla instruktioner samtidigt som jag försökte se glad ut. Det fungerade alldeles utmärkt. 1,5h senare var jag både nöjd och mycket svettig. Och nu har jag något att se fram emot några kommande måndagskvällar.

Det är sällan som jag är riktigt impulsiv men ibland blir det riktigt bra att när man följer sin lust, även om det inte riktigt blir som man tänkt sig.

Annons

2 tankar på “Sommardans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.