Träningsvila

Det gick ju så bra. Jag var igång med träningen. Kämpade och tyckte att det vara roligt. Jag kände mig stark och såg förbättringar. Jag såg framåt. Och så kom febern.

Nåja, det får man kanske räkna med. Det är lätt att bli smittad, trots att jag försöker vara försiktigt. Men hur försiktig är jag egentligen? När jag mådde som sämst läste jag in en tidning att man ska vara försiktigt direkt efter ett hårt träningspass, då man är extra mottaglig för baciller (dock uttryckt på ett annat sätt). Det är jag ju inte. Jag åker hem, oftast på ett överfullt pendeltåg, där många hostar och snörvlar. Det är så vardagen ser ut och det får jag acceptera. Och innerst inne tror jag att kroppen gör det, den vänjer sig. Det är åtminstone vad jag vill tro.

Jag vill även tro att några dagars vila inte gör någon skada. Det kanske till och med kan göra lite gott. Nu känner jag längtan efter träning och känner mig inspirerad att få kämpa vidare. Det är värt mycket!

flodhäst

4 tankar på “Träningsvila

  1. Jag känner igen det där. Så trist att bli sjuk när m är igång! Förra året gick jag ut för hårt med löpträning + att jag stressade dåligt. Det resulterade i löparknä som inte läkte ut på hela säsongen. Trodde jag skulle krypa ur skinnet!
    Krya på dig! 🙂

    • Ojdå, det finns många skäl till att lyssna på kroppen och låta allt ta sin tid. Men eftergårdagens promenad känns det som att det inte ens är möjligt att gå ut för hårt. Fy, så mycket kraft och styrka man tappat på en veckan.

  2. Ja, det är beklämmande att känna sig nere i den där svackan. Men om du var igång och i form innan du blev sjuk så kommer du igen ganska fort när du väl är i skicka att börja träna igen. Så brukar det i alla fall vara för mig. En del av den där förlamande tröttheten kanske inte är att all kondis är förlorad, bara att kroppen behöver all energi till att spöa det sista av infektionen – lite kan ju finnas kvar även om symptomen försvunnit. Det där är min egen lilla spekulation, det känns i alla fall som en tröst att tänka så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.