Behovet av att resa

Det är skönt att få komma hemifrån ibland. Jag tycker att det känns lyxigt att kunna unna mig en kortare resa lite då och då. Vart jag reser är inte det viktigaste, det behöver inte alls vara långt bort, exotiskt, det behöver bara vara något annat än hemma. Jag behöver nya vyer och intryck som leder till nya insikter och infallsvinklar.

Efter tre dagar i en mindre stad, bara tio mil hemifrån, kände jag hur energi började komma tillbaka, hur tankarna inspirerades och hur glädjen och lättsamheten tog plats i mitt hjärta. Det är inte så att jag varit särskilt låg eller stressad tidigare men det är ändå en skillnad som jag kan känna och som jag längtat efter. Självklart har även vårsolen varit en betydande hjälp, men miljöombytet är viktigt för mig och hur jag mår.

Det här vet jag, ändå hade jag nästan glömt hur viktigt dessa korta resor är för mig. I tidigare jobb har jag rest mycket, även tidvis i mitt nuvarande arbete, och då får jag mitt behov stillat genom jobbet. Men perioder då jag mest är på kontoret, på Friskis & Svettis och på skrivarkurs, då är behovet av att komma iväg desto större. Resan innan påsk gjorde gott, men jag borde ha gjort den tidigare.

Min lärdom är att jag måste bli bättre på att hitta balansen i mitt resande, sprida ut det i lagom mängder under året. Det är skönt att veta vad man vill och behöver, och det är ännu skönare att uppfylla sin egen vilja och sina behov. Det ska jag göra nu och sitter därför med kalendern framför mig och funderar över nästa resa.

4 tankar på “Behovet av att resa

  1. Härligt att höra att du kom iväg på en resa. Som du skriver, det spelar inte så stor roll vart resan går, det viktiga är miljöombytet. Att få perspektiv på sin vardag ger en otrolig kraft. Man kommer hem med nya ögon, ser saker som man ofta tar för givet och förstår bättre hur man kan förändra om det behövs.

    Att planera för dessa små utflykter ger livskvalité.

    • Ja, ordet livskvalitet passar fint eftersom det bygger upp så mycket som räcker länge i livet. Trots att jag blev sjuk direkt efter resan, så gav den ändå mervärde och det känns skönt.

      Nästa resa är redan bokad och då blir det Hälsohem, vilket är en oas för min del.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.