Egenträning

IW3En lång, solig men kylig söndagspromenad tog mig till Friskis & Svettis anläggning i City. Jag hade träningsväskan i handen men inget pass bokat. Det här var helt nytt för mig. Jag gick dit bara för att jag verkligen kände för att träna och att jag saknade Indoor Walking-maskinen.

Tyvärr känner jag mig inte så hemma i gymmet men uppvärmning med roddmaskin kändes bra. En stund i alla fall. Rodd är ingen favoritsysselsättning men det är okey. Nästa station blev löpbandet. Jag började med rask promenad och ökade stegvis till dess att jag måste började ta joggingsteg. Jag kände mig nöjd men lite försiktig eftersom jag fortfarande såg fram emot Walkern.

IW1Ensam i IW-rummet och det vara bara att välja bästa platsen och köra igång. Tidigt insåg jag hur mycket bra musik betyder. Jag hade visserligen utvald musik i öronen men jag får medge att min samling inte är den bästa. Stor eloge till alla ledare som hittar bra musik! Denna söndag fick jag stanna till vid ett flertal tillfällen för att byta musik. Å andra sidan, när jag var som tröttas, inte trodde att jag skulle orka mer, då dök det upp en energifyllt låt och jag körde lite till. Efter denna utmaning avslutade jag åter på löpbandet med att varav walking och jogging. Det kändes toppen. Jag klarar med än vad jag tror.

Kanske inte alls så imponerande, men för mig är det faktiskt så. Det var ingen lat söndag. Bara att jag tog mig till F&S var en glad överraskning och att jag klarade att träna ensam var en annan. Egen träning i en timme och en kvart är mer än vad jag motiverat mig till på många år. Detta är finfina framsteg. Och jag känner att fler framgångar är nära. Det ger verkligen motivation att fortsätta.

Det var med viss oro som jag tog mig igenom måndagen. Jag anade grym träningsvärk men den uteblev. Kroppen blev alltså inte så chockad som jag trott. Det är kul att överraska sig själv på detta positiva sätt.

2 tankar på “Egenträning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.