Ett isigt äventyr

Packade ryggsäcken med allt man behöver för en långpromenad inklusive paus men redan utanför porten anade jag att det inte skulle bli en drömpromenad. Den sol som väckt mig på morgonen var väl dold bakom snöfyllda moln. Det snöade och blåste och ett tunt lager av snö täckte marken och därmed den lömska isen.

Det var oerhört halt. De senaste dagarnas töande, men med kalla nätter, har gjort att smältvatten fryst till ett tjockt och blankt istäcke. Gångbanor har förvandlats till skridskobanor. Vi var många som stapplade fram. Jag såg några hundar kana ner för en backe. Ett av mina favoritpromenadstråk längs en havsvik, var idag en blåsig pina. Ren isgata och enbart de med broddar tog sig fram med fart. Med jämna mellanrum syntes tydliga rumpavtyck som vittnade om fallna flanörer. Jag försökte gå i terrängen men insåg att den enda rätta var att stampa mig upp på bilvägen. Och jag fick följe av flera andra.

På sätt och vis är det väl så här vintern är. Jag får acceptera att jag får frisk luft och motion även med dessa förutsättningar. Men jag saknar de storslagna vyerna som jag kan njuta av när solen skiner. Och jag tycker inte om att jag går och spänner mig så mycket. Hållningen känns inte alls naturlig och jag är väldigt trött i hela kroppen efter en sådan isvandring.

Den här typen av promenad är inte angenäm. Den innebär en orimlig stor fall- och skaderisk.

När jag nått mitt planerade mål, var det med en stor lättnad som jag satte mig ner att vila, tacksam för att jag kom fram utan blessyrer. Och kaffet, det smakar verkligen gott efter ett sådant äventyr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.