Vanor

Trots att jag sov alldeles för länge idag, halva dagen försvann, valde jag ändå att packa träningsväskan och åkte in till stan för att träna Indoor Walking. Egentligen tar det alldeles för lång tid med all restid, flera timmar för 50 minuter träning. Det är inte rimligt. Men just nu är det vad jag behöver göra. Jag behöver komma in i vanor, rutiner, för att de på sikt ska kännas som något helt naturligt. Det tar tid. Jag har hört att det tar två till tre år att få in en naturlig och god vana. Det gör att jag har gott om tid på mig.

Att skriva regelbundet och att träna regelbundet är några av de vanor jag vill ha i mitt liv. Jag vill även äta frukost regelbundet. Det är tre mål. Om tre år ska det kännas lika naturligt som att borsta tänderna.

Nu sitter jag vid datorn med mycket trötta ben. En mugg te står bredvid ett block med idéer till en novell. Bara att sätta igång. Det är dags att öppna ett nytt dokument och börja skapa. Även om resultatet inte blir en läsvärd novell, så är det ytterligare ett steg mot en god vana.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.