Skön lördag

Vissa dagar går allting fel och det känns som att man bara vill gå hem och lägga sig, somna och få vakna upp till en ny dag. Andra dagar går mycket fel men det känns ändå som en väldigt bra dag. Varför det är så har jag ingen teori om, jag är bara tacksam för en skön lördag.

WalkernJag, som är väldigt morgontrött, lyckades ta mig upp redan under tidig förmiddag, äta frukost och masa mig iväg till Friskis & Svettis för ett Indoor Walking-pass redan före lunch. Jag var där i tid, så långt gick allt bra. Men det var knappast ett bra pass för min del. Jag hade ingen balans och vinglade förfärligt på Walkern. Jag föll ur takten men jag gav inte upp. Jag ställde in ett för hårt motstånd. Det är bara att kämpa. Jag hade ju valt ”Mick Jagger” idag, men jag tror tyvärr inte att det hjälpte. Vatten och svett-duk var till bättre stöd.

I omklädningsrummet upptäckte jag två besvikelser. Duschtvålen hade läckt ut och handduken var till viss del insmetad i tvål. Det blev aningen klurigt att torka sig utan att tvåla in sig igen. Det andra var att min stegräknare inte visade särskilt många steg. Efter ett sådant pass borde den ju ha registrerat en hel del men så var inte fallet. Vi har en steg-tävling på min arbetsplats, så jag vill vara noggrann med att räkna varje steg. Så blev det definitivt inte idag.

Efter träningen skyndade jag till ett café för kaffe och Ekots lördagsintervju. Kaffet fick jag men jag hade varken radio eller hörlurar med mig, så P1 missade jag. Typiskt. Jag började ana att tekniken inte var med mig denna lördag. Och visst hade jag rätt. Efter att ha promenerar genom city, gamla stan och över söder ville stegräknare fortfarande inte registrera alla steg. Nu väntar avancerade räkneövningar för att reda ut dagens insats.

Kvällens middag var inte planerad. I min frys finns färdiglagad lasagne (!) men den får nog ligga kvar där. Istället blev det makaroner och lammfärsbullar. I avsaknad av ketchup, tog jag bearnaisesås. Det blev en ovanligt dålig kombination, rent av äckligt.

Det var inte mycket som gick rätt idag. Ändå vill jag påstå att detta vara en bra lördag; hårt träningspass, skön promenad, gott fika, en god bok och en avkopplande kväll. Jag kommer att somna gott ikväll. Och när jag vaknar i morgon kommer jag önska att det vore lördag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.