Farliga förbindelser

Firade Alla Hjärtans Dag med att se ”Farliga förbindelser” på Dramatens stora scen. Visst är det en klassiker. Visst har föreställningen kittlande intrig, engagerat skådespeleri, vackra kläder, stämningsfull musik, mycket humor och smittande charm. Visst har den både hjärta och smärta.

Den har allt det där men ändå är det något som saknas. Jag saknade glöden. Den nådde åtminstone inte ända bak i salongen där jag satt. Värmen nådde inte fram, bara anades som en ljum fläkt. Jag tror visserligen att jag skulle uppleva pjäsen och hettan bättre om jag närmre scen, hörde bättre och kunde se minspel och gester tydligare. En välspelad pjäs bör nå ut i hela salongen men ibland har sittplatsen betydelser. Kanske var det så för mig just denna kväll.

Det jag uppskattade allra mest var scenen. Jag fascineras av att se hur teaterfolket kan tolka och trolla fram nya scenformationer som ger nya upplevelser. Jag har suttit i salongen så många gånger och ändå blir jag förundrar över hur väl scenen disponeras. Jag vill mena att scenen i ”Farliga Förbindelser” är både enkel, stabil, föränderlig och flödande. Den är levande utan onödiga detaljer.

För mig blev det en trevlig avslutning på Alla Hjärtans Dag. Pjäsen hade möjligen fler brustna hjärna än flammande. Å andra sidan är en teaterupplevelse nästan alltid något som berör i hjärtat, på ett eller annat sätt.

2 tankar på “Farliga förbindelser

    • För mig betyder det mycket att se teater. Jag gillar inte allt jag ser men det är en upplevelse och det väcker tankar och känslor. Jag är tacksam att jag har goda möjligheter att se så mycket bra teater.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.