Morgonpromenad

Det händer att jag går av en station tidigare och går den sista biten till jobbet. Det är 20 minuters morgonpromenad i rask takt eller 25 minuter då jag tittar på husfasader, himlen eller låter tankarna styra stegen. Ibland tar jag en extra tur, bara för att det är skönare att gå i en halvtimme.

Det är inte Stockholms vackraste gator jag trampar eller skönaste vyer jag passerar, men det finns alltid något att fästa blicken på. Och det är rörelser i kall luft som får både kroppen och tankarna att vakna. Det är en bra start på dagen.

Om jag går morgonpromenaden alla veckans vardagar får jag frukost på fredagen på något att alla de mysiga caféer som jag passerar. Det finns att välja på men det är sällan som jag får denna belöning. Det finns många hinder under veckan; resor, tunga väskor, försovning, dåliga skor eller kraftigt regn.

Varje morgonpromenad är egentligen en belöning i sig. Och om jag missar en morgon får jag en ny chans till promenad varje kväll. Men självklart satsar jag på att få frukost på fredag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.